Het maken van keramiek is een voortdurend zoeken naar nieuwe vormen en mogelijkheden. Tijdens die zoektocht onstaan nieuwe vormen, andere kleurcombinaties. De meeste van deze vormen en kleuren zal ik nog gebruiken als basis voor latere werken.

uit 2001 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauw Oog

2008

Een blauwe bol heeft contrast met de andere kleuren en vormen.

De klok

2006

Een vorm als een klok, maar geluid maakt ze niet. De klok werd in een racu-oven gebakken en afgewerkt met hout en staalkabels.

Compositievorm

2003

Spelen met vormen en met enkele basis kleuren. Een speelse compositievorm dus.

Papyrus

2003

Een rolletje op een kleitorentje heeft de indruk van een opgerolde papyrusrol.

Reliëf

2003

Even de mogelijkheden van een kleiplaat uitproberen. Welke vormen en kleuren zijn te combineren.

'Ark'

2002

Een voertuig of een vaartuig of is het een ruimtetuig ? Of is het gewoon iets waar je zelf een uitleg bij moet zoeken ? Afgewerkt op een plaat mat glas.

'Dwars'

2002

Een kubus die 'dwars' op een ronde toren ligt. Samen met enkele toetsen gekleurd glas vormen ze een eenheid.

Gele toren

2002

Een gele toren met touwindrukken en zwarte metaalglazuur.

'Lef'

2002

Deze toren straalt lef uit. Daarom zijn er ook iets donkerder kleuren gebruikt om een nors karakter uit te drukken.

Machine

2002

Een machine, maar waarvoor dient ze en hoe werkt ze ? Het is louter een creatieve uiting wat een machine kan zijn...

Paddestoel-toren

2002

Bovenaan is er een versiering die de indruk wekt van een paddestoel. Afgewerkt met lichte kleuren en enkele stippen glazuur.

Vlammentorentje

2002

Een klein torentje met een vlammenmotief. Klein maar met een warme inhoud.

Blauw torentje

2001

Een klein torentje met fijne indrukken van bamboe. De bovenkant zorgt voor de fijn toets en de afwerking.

Elegance

2001

Een frele toren en enkele zijsprieten zijn jammer genoeg gesneuveld. Maar toch vind ik het nog een toonbaar torentje.

Stucturen

2001

Verschillende structuren in de klei zorgen voor een speels uiterlijk. Ook de kleuren en glazuur dragen daarbij toe.

Vlinder

2001

De twee vleugels en de felle kleuren geven de indruk van een vlinder.

De koning

2005

Cilinders van platen bewerkt met blauwe engobe. Verschillende delen zijn apart gemaakt en later samengesteld tot een geheel.De kroon zorgt letterlijk voor de kroon op het werk. Toch weet men niet wat het eigenlijk is en blijft het zelf invullen van de kijker.

Draak 1

2005

Een kleine draak met een eigen karakter. Gemaakt uit één lap klei en bewerkt met oxides.

Abstract

2002

Het spelen met vormen en met een klein kleurpalet, vormde dat keramiekwerk. De basisvorm is een balkvorm gecombineerd met cirkelelementen. De afwerking met kleuren is zeer sober gehouden om het niet te druk te maken.

Watertoren

2001

Een watertoren opgebouwt op een balkvorm. Het object doet je aan een watermolen denken door het grote rad. Maar opnieuw was dat niet de bedoeling de vorm onstond al bezig zijn met kleiplaten. Het kan evengoed een andere machine zijn.

Machine

2002

Een machine die bestaat uit drie verschillende losse delen. Eigenlijk dient deze machine tot niets maar toch heeft ze de indruk voor iets te zijn gemaakt. De afwerking is met cobaltoxide en metaalglazuur. De blauwe streepjes zijn gemaakt met blauwe engobe op leerharde klei.

Spintoren

2004

Een toren op spinachtige hoge poten. De vierde poot bestaat uit hout met een metalen uiteinde.

Man en vrouw

2005

Ze zijn verschillend maar toch horen ze bij elkaar. Ze geven de sfeer aan van een koppel, elk apart maar toch gezamelijke kenmerken. Het bovenste deel werd gebakken in een racu-oven.

Groen blad

2001

Een groen blad uitgewerkt op een clinder met poten. De poten worden samengehouden met een staaldraad. De natuur wordt op een podium geplaatst. De okerkleuren beelden de aardetinten uit.

Natuurpuzzel

2005

De natuur hangt als een puzzel aan elkaar. Je neemt er één deeltje uit en de puzzel is niet meer volledig en de natuur is ontregeld. De boompjes beelden de natuur uit de zijkanten vormen de puzzel. Het blauw beeld het noodzakelijk water uit.

Zoeken

2002

Zoeken is een werk met verschillende vormen,onderdelen en kleuren. Het is een zoektocht om tot een mooi geheel te komen. Het geheel staat op een sokkel en het heeft twee gezichten. Als men het langs de andere kant bekijkt is het een totaal ander werk.

Tell my why

2002

Zeg mij waarom ? Een vraag die vele mensen zich stellen maar waar er veel geen antwoord op te vinden is. Het werk heeft een gelaten indruk.

Driepoot

2005

Een opengewerkte cilinder die op drie poten staat, afgewerkt met rode ijzeroxide en groene tansparante glazuur. Door de toevoegingen lijkt hij op een dier, misschien een paard ? Tijdens de tentoonstelling stond hij op lange takken van een catalpa-boom waardoor hij nog meer van de grond kwam en lichter leek.

Vier elementen

2005

Vier torentjes waarvan elk een logo bevat van een van de vier elementen. Water, aarde, lucht en vuur. Het object bovenaan ondergaat een beweging en lijkt op een dier. De afwerking gebeurde met oxides en body-stains.

Monumentaal

2005

Een cirkel combineren in een balk, een uitdaging. De verschillende tinten rood en blauw maken het een mysterieus werk. Afdrukken met verschillende materialen en inschilderingen met oxides en glazuren maken het af. Misschien eens dat werk ik het groot maken...

Acht muurtorens

2003

Zoeken naar de mogelijkheden met cilinders, wat kun je er al mee doen ? Waarom kunnen torens nu niet eens aan de muur hangen? Om het geheel af te werken bevestigde ik de acht torens op een metalen structuurplaat. De bovenkant van elke toren is anders en maakt het speels

Fantasie 1

2003

Fantasie is een werk dat gebaseerd is uit één basis element, namelijk een balk. En daarboven kleinere open en gesloten balkjes. Sommige elementen kunnen er uit worden genomen zodat het werk erg veranderd van uitzicht. Het kleurgebruik met rood en blauw is sober gehouden om de rust te bewaren in het werk.

Japan

2002

Het basisdeel is het eerst samengesteld en voorzien van drie gaten. In die gaten zitten drie kokers, racu gebakken, en door die kokers zitten bamboestokken. Het dakje en de andere elementen zorgen dat het een japanse uitzicht krijgt.

Opdracht

2005

We kregen een opdracht van onze leraar keramiek. 'Maak iets met deze pot'. We kregen elk een blanco pot en moesten er iets mee maken eigen aan onze stijl. Ik plaatste de pot op een andere vorm en daardoor kreeg de pot een heel andere karakter en functie.