Waarom maak ik keramiek ? Keramiek heeft één of zelfs meerdere bakfases en dat heeft het voor mij altijd iets speciaals. De omzetting van zachte naar harde massa blijft echter een erg delicate stap. Ook het 3 dagen wachten tot de oven opengaat blijft erg spannend en zeker ook een uitdaging. Er zijn de enorme verschillende mogelijkheden met klei en zeker ook vele soorten afwerking.

Je kan eigenlijk alle kanten uit met keramiek, zowel twee-dimensionaal als drie-dimensionaal. Er zijn ook vele bakmethodes mogelijk met elk zij eigen karakter. Alle mogelijke afwerkingen zijn ook mogelijk, glazuren, maar ook matte oxides en schitterende blinkende metaal-lusters. Zelfs het combineren met andere materialen levert soms mooie resultaten op. De vele mogelijkheden maken het werken met klei zeker niet gemakkelijker. Maar dat is juist het boeiende eraan. Daarom duurde het zolang tot dat ik eindelijk mijn eigen richting heb gevonden. Maar...als je zegt dat je keramiek maakt wordt het dat bij sommigen nog altijd niet voor 'vol' aanzien.

Schilderen staat soms nog een (klein)trapje hoger, en dat is zeker niet juiste instelling. Het schijnt dat keramiek meer geapprecieerd wordt in Nederland en dat moet zeker ook zo evolueren in België. ...