Torens, machines of dieren dat zijn de indrukken bij het zien van mijn keramiek. Al is het nooit mijn bedoeling om een bepaald onderwerp te maken, evolueert mijn werk bijna altijd onbewust naar een sfeer. Wat het juist is, laat ik aan de kijker over.

uit 2003 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauw

2008

Blauwe accenten met daarbij de raçu techniek.

Fantasie 2

2005

Door het zoeken naar nieuwe vormen onstond fantasie als een toren op poten. Het werk komt letterlijk van de grond. De verschillende matte kleuren domineren het werk. Het is de combinatie van verschillende onderdelen en hun verbindingen die het een machinaal uiterlijk geven.

ZW-Wind

2005

Het keramiekwerk staat stabiel, maar er zijn enkele onderdelen die zich buigen naar de ZW-wind en zo het werk iets speels geven.

Mysterie

2004

Het blijft een mysterie wat de bedoeling is van dit keramiekwerk. Het geheel wordt gedragen door takken van een catalpaboom.

Groene toren

2005

Een groene toren die vragen oproept. Voor wat dient hij? Uit wat bestaat hij ? Hoe zit hij in elkaar. De overwegende matte groene en gele tinten met accenten van blinkend glazuur

Rust

2005

De bedoeling was een object te maken die rust uitstraalt. Daarom heb ik de vorm sober gehouden en ook de kleuren bleven licht van tint. Door een brede basis en een smallere bovenkant kreeg ik een stabiel werk. Afgewerkt met enkele toetsen glazuur.

Toren 3

2003

Een cilinder die op een sokkel geplaatst wordt en bovenaan afgewerkt met stukken kleiplaat en gesmolten glas. Door de structuur op de cilinder en het kleurgebruik werd het een mysterieus werk.

Insect

2005

Een toren die met enkele sprieten aan een insect doet denken. Door het gebruik van en klei met grove chamotte krijg je een verweerd resultaat. De bovenkant met cobaltoxide en de toetsen glazuur geven het geheel een mysterieus karakter.

Indrukken 1

2005

Indrukken kunnen onstaan door de klei in verschillende objecten te drukken. Soms vindt je voorwerpen die anderen wegwerpen en die je dan kan gebruiken met verrassend resultaat. De afwerking met body-stains en de stippen luster maken het geheel af.

Olifant

2005

Een olifant is een machtig dier,en laat een mooie indruk na... Het werk is een samenstelling van verschillende cirkels, uit keramiek, die op een metalen lat zijn bevestigd.

Indrukken 2

2005

Een vervolg op indrukken 1. Dezelfde indruk maar toch met een totaal ander resultaat. Verschillend kleurgebruik en een andere opstelling maken een volledig ander werk. Met eenvoudige vormen werd een rustig geheel opgebouwd.

Kameleon

2005

Een kameleon kan zich aan verschillende omgevingen aanpassen. Door een voortdurend zoeken met kleiplakken onstond plots dit object. Samengesteld uit verschillende vormen, die eigenlijk niets met een dier te maken hebben, geven je toch een dierlijke indruk. Ook werd er gebruik gemaakt van andere grondstoffen dan klei om het af te werken.

Box

2005

Afdrukken van jutte waren de start. Het verder afwerken met kleur en glas gaven het speciale effect. Natuurlijk werkte ook de presentatie in een houten box daar aan mee.

Mobiel 1

2005

Is de eerste in een reeks van voorlopig 3 werken. De speciale wielen vallen direct op. Of zijn het wel wielen? De strakke vormen wisselen af met gedurfde plastische vormen. De kleuren zijn meestal gemaakt met oxides en kleurpigmenten.

Mobiel 2

2005

Hij staat klaar om te vertrekken, de spanning staat op scherp. Het werk doet denken aan iets dat zou willen bewegen, maar verder laat hij die fantasie over aan diegene die hem bekijkt. Wat is het eigenlijk, blijft de vraag. Het werd afgewerkt met licht gele en licht oker kleuren. Hier en daar zijn delen blinkend geglazuurd.

Mobiel 3

2005

Dit keramiekwerk is één uit een reeks van verschillende mobielen. Ook bij deze mobiel wordt de indruk van snelheid opgewekt.

Samen

2005

Samen is onstaan tijdens een zoektocht naar eenheid in torens. Net zoals bij 'Goud' en 'Zilver' bestaat het werk uit meerdere objecten. De bovenkanten zijn onstaan uit 1 stuk klei. Alleen zijn ze niets. De kleuren zijn licht gehouden door gebruik te maken van oxides die uitgewassen werden. De bovenkant is speels en voorzien van verschillende afdrukken en met doppen metaal.

Zilver

2005

Bestaan uit drie torens. Drie verticale objecten die samen horen, ze kunnen niet zonder elkaar. Er is geen functie aan gekoppeld ze zijn lauter decoratief. Maar toch zien er sommigen vuurtorens in. De toetsen met zilver-lusters zorgden voor de benaming van het werk.

Goud

2004

Net zoals bij zilver bestaat dit werk uit verschillende torens. Dit werk echter bestaat uit vier torens. Ze zijn strak opgebouwd maar toch zijn ze licht gebogen. De plasticiteit van klei is nog merkbaar in dit werk. De gouden accenten geven het een meerwaarde en doen de torens blinken.

Gevangen

2004

De mens lijkt soms gevangen in zijn eigen leven, er zijn zoveel verplichtingen. Men voelt zich beklemd en dat wilde ik uitdrukken met dit werk. Het lichtje op zijn hoofd is een poging ook klaarheid te brengen.